New Balance Fresh Foam X 1080v13 jouw upgrade naar first class comfort

New Balance Fresh Foam X 1080v13 jouw upgrade naar first class comfort

Dit artikel is een samenwerking met RunningDirect.

New Balance 1080 heeft inmiddels een goede reputatie achtergelaten in de wereld van het hardlopen. Als New Balance slechts één schoen mocht produceren, zou het zonder twijfel de 1080 zijn. Desondanks blijft New Balance jaar in jaar uit deze geliefde schoen verbeteren en dat heeft zich dit jaar geuit wederom geuit in een nieuw model. De dertiende versie heeft een paar flinke updates gehad en wij zijn er zeker over te spreken!

Eerste Indruk

Bij het openen van de doos valt meteen het volledig vernieuwde design op. De schoen oogt moderner en je krijgt meteen zin om hem aan te trekken. Zodra je de schoen aantrekt, ervaar je direct een hoog niveau van comfort. Het bovenwerk sluit perfect aan op de voet, de hiel is heerlijk zacht en de verhoogde demping is direct voelbaar. Bovendien voelt de schoen veel lichter aan dan zijn voorganger, waardoor je ongetwijfeld meer energie overhoudt voor een extra kilometer tijdens je run.

Vernieuwingen

De 1080v13 is op een paar punten flink verbeterd. Dankzij het vernieuwde materiaal van het bovenwerk sluit deze beter aan dan bij zijn voorganger. Ook is het binnenwerk rondom de hiel verbeterd, wat zorgt voor een zachter gevoel en schuren voorkomen wordt. De tussenzool is nog steeds gemaakt van Fresh Foam X, maar is nu dikker en de heel drop van de hiel is aangepast van 8 naar 6 mm. De hoeveelheid rubber op de buitenzool is verminderd, wat de schoen een stuk lichter maakt.

Loopervaring

Met meer dan 100 kilometer op de teller is deze schoen uitvoerig getest op zowel korte als lange afstanden. In tegenstelling tot eerdere versies van de New Balance 1080 kunnen wij absoluut zonder enige twijfel zeggen dat deze versie een echte musthave is. Vanaf de eerste run tot de laatste run voelt de schoen uiterst comfortabel dankzij alle vernieuwingen. Het lijkt alsof de schoen speciaal voor jou is gemaakt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een schoen die maximaal comfort biedt, dan is de New Balance 1080v13 absoluut een uitstekende keuze. De schoen sluit perfect aan op je voet en biedt een goede demping. Als je regelmatig oftewel meer dan drie keer per week hardloopt, is het raadzaam om een tweede paar te overwegen om de levensduur van de schoen te verlengen en het comfort te behouden. Vergelijk hier andere New Balance hardloopschoenen.

 

Lees verder...