Nieuw boek: Hardlopen met Power!

Nieuw boek: Hardlopen met Power!

Een hardlooprevolutie
Trainen en racen met een vermogensmeter: Chris Froome doet het al jaren en Mo Farah gaat nu ook aan de slag! Eindelijk kunnen hardlopers profiteren van de extra informatie die je Wattage oplevert. Een ‘game-changer’ zonder weerga. Binnenkort wil en kan niemand meer zonder! 

Maar hoeveel Watt is je vermogen eigenlijk bij hardlopen en hoe kun je die kennis gebruiken om efficiënter te lopen en successen te boeken in de training en de wedstrijd? Het wordt allemaal uitgelegd in dit nieuwe boek Hardlopen met Power! van de auteurs van Het Geheim van Hardlopen en Het Geheim van Wielrennen.

De lezers van ProRun kennen Hans van Dijk en Ron van Megen van hun wekelijkse column op deze site. Al sinds de lancering van de eerste druk van Het Geheim van Hardlopen in 2013 krijgen ze vele enthousiaste reacties van lopers, die fan zijn van hun wetenschappelijke en toegankelijke benadering van het hardlopen! Na Het Geheim van Hardlopen schreven Hans en Ron, samen met sportarts en coach Guido Vroemen, een tweede boek Het Geheim van Wielrennen, dat eveneens een bestseller bleek. Bij het schrijven van Het Geheim van Wielrennen ontdekten Hans en Ron de grote voordelen van het gebruik van vermogensmeters. Wielrenners optimaliseren hun training en wedstrijdstrategie door continu te meten hoeveel Watt ze trappen.  

De doorbaak van vermogensmeters bij hardlopen

Wat zou het mooi zijn als we bij hardlopen ook konden profiteren van de voordelen van een vermogensmeter, die immers precies aangeeft wat je presteert? En dat kan nu, na jarenlange research is er recent een vermogensmeter voor hardlopen ontwikkeld! Hans en Ron hebben hem op het lab van Guido Vroemen bij SMA Midden Nederland meteen getest en zijn laaiend enthousiast! Ze zijn ervan overtuigd dat dit een succes gaat worden. De toppers, zoals Mo Farah, gaan dit natuurlijk als eerste oppakken. Maar ook voor ons ‘gewone’ lopers zal er een wereld open gaan als we continu ons Wattage op ons horloge of onze smartphone kunnen aflezen. Dit wordt een historische doorbraak, vandaar dit nieuwe boek.
 
Wat is je vermogen bij hardlopen?

Hoeveel Watt bedraagt je hardloopvermogen, hoe kun je dit bepalen en hoe snel kun je ermee lopen? Hoe moet je trainen op basis van vermogen? Wat is de invloed van je gewicht? En wat is de invloed van alle andere factoren die je hardloopprestatie bepalen? Het wordt allemaal uitgelegd in dit unieke en complete nieuwe boek, dat helemaal gaat over je hardloopvermogen en dankbaar gebruik maakt van de kennis en ervaring met vermogensmeters bij wielrennen.
Hoe kun je je hardloopvermogen zo groot mogelijk maken en hoe kun je met je hardloopvermogen een zo goed mogelijke tijd lopen?

Het boek laat zien dat je hardloopvermogen (nog) beter inzicht geeft in je prestaties. 
Je zult alles beter begrijpen en daarbij tevens merken dat de modellen van Hardlopen met Power! (nog) krachtiger en duidelijker zijn dan de modellen uit Het Geheim van Hardlopen.

Hardlopen met Power! verschijnt begin april 2016 ter gelegenheid van de marathon Rotterdam. Het boek is zeer rijk geïllustreerd en staat boordevol bruikbare informatie. Hardlopen met Power! is hét ultieme naslagwerk voor de slimme hardloper en zijn coach. Het boek is zeer positief beoordeeld door deskundigen en prominenten.

Vanaf volgende week zullen Hans en Ron hun wekelijkse column op ProRun gaan schrijven op basis van dit nieuwe boek, zodat de lezers van ProRun als eerste zullen kunnen profiteren van deze nieuwe kennis!

Bestel nu al jouw exemplaar

Hans van Dijk is emeritus hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en evenals Ron van Megen civiel ingenieur. Hans van Dijk en Ron van Megen zijn al meer dan 30 jaar fanatieke hardlopers. Als ingenieurs willen zij precies weten waardoor je prestatie bij hardlopen (en andere duursporten) bepaald wordt en hoe je op gestructureerde wijze beter, sneller en fitter kunt worden. Hun boeken bieden atleten en hun coaches toegankelijke kennis en informatie om gericht te trainen of een wedstrijdstrategie te bepalen en achteraf te evalueren.


Hardlopen met Power!     
Auteurs: Hans van Dijk en Ron van Megen 
Genaaide paperback in full color ISBN: 978-90-821069-7-8
Prijs: € 24,95 (inclusief 6% BTW)

Lees verder...