Nieuwe app van Stryd voor Garmin

Nieuwe app van Stryd voor Garmin

Stryd kwam afgelopen week uit met een nieuwe Connect IQ app uit voor Garmin horloges. Ooit was de Stryd iets voor hardlopers met affiniteit voor natuurkunde. Inmiddels is veel gebruiksgemak toegevoegd wat de toegankelijkheid vergroot voor een breed publiek.

De Stryd hardloopvermogensmeter wordt zo nog een mooier hulpmiddel als je je hardloopprestaties wil verbeteren.

Stryd Workout App
De nieuwe ‘Stryd Workout App’ is te vinden in de Connect IQ store van Garmin. Je installeert het zoals gebruikelijk met dit soort apps met Garmin Express op je horloge. En dan kun je aan de slag met trainingen uit je schema. Die zet je direct in je Garmin horloge.
Je doet dit door blokken aan te maken. Binnen een blok kun je weer segmenten zetten. Wat dat betreft, lijkt het op een soort Lego bouwsysteem. Een training die je op deze manier aanmaakt, sla je op onder een naam zodat je deze later nog eens kunt lopen. Na een tijdje heb je een reeks van verschillende trainingen op vermogen aangemaakt en kost een training je steeds minder voorbereiding.

De lancering van de Stryd Workout App op 2 april 2020 ging vergezeld van een uitgebreide webinar met de ontwikkelaar. Dit webinar is op YouTube terug te vinden.
Stryd heeft overigens een hele reeks Engelstalige webinars, over uiteenlopende onderwerpen. Er zit vast iets tussen dat je interessant vindt.

Geïnstalleerd op je Garmin en dan?
De Stryd Workout App is beschikbaar voor een hele reeks Garmin horloges. Hier kun je controleren of het ook geschikt is voor jouw Garmin. Via de knop van je Garmin waarmee je selecteert of je gaat hardlopen, fietsen of wandelen kom je door in het menu omlaag te scrollen bij Stryd.
Klik je daarop dan zie je als opties Run en Workouts. In Workouts begin je in Create New. Eigenlijk wijst het verder heel intuïtief. Met menukeuzes als Add New Block en Workout Name.

In New Block heb je de optie Add New Segment en herhaalmogelijkheden (Repeat). Per segment geef je aan tussen welke vermogensgrenzen je wilt lopen. Loop je te hard of te langzaam dan krijg je met trillingen en piepjes waarschuwingen om je te helpen je aan je opdracht te houden. Naast een gebruikershandleiding op hun website heeft Stryd ook een korte instructievideo op YouTube.
Het enige dat je hoeft te doen is een training te verzinnen, of bijvoorbeeld over te nemen uit de kalender in PowerCenter.

Mitsen en maren
Net als andere ontwikkelaars van apps maakt Stryd gebruik van software-evolutie. Ze noemen dat het Stryd ecosysteem. Stap voor stap wordt nieuwe functionaliteit toegevoegd. Dat heeft zo z’n voordelen. Je wordt niet meteen overladen met een veelheid aan mogelijkheden waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. De ontwikkelaar merkt waar gebruikers tegenaan lopen en kan dit aanpassen voor hij de volgende functionaliteit toevoegt.

Stryd belooft dat er snel meer aan mogelijkheden volgt. Intervallen kunnen nu slechts in hele minuten ingevoerd worden. De belofte is dat dit ook per seconde mogelijk wordt. En niet iedereen wil op tijd trainen. Intervalafstanden in meters volgen ook.
Het blijft natuurlijk priegelen op het horloge met veel geklik op de knopjes. In het vat zit een mogelijkheid om dit op pc of een app op de mobiele telefoon te gaan doen.

Voorbode van meer moois
De Stryd Workout App is de voorbode van nog mooier toekomstmuziek. Komende zomer verwacht Stryd een grote stap te zetten in maatwerk voor trainingsschema’s. Nu al kun je kiezen welke afstand je wil trainen en de datum aangeven wanneer dé wedstrijd is. De kalender in PowerCenter vult zich dan afhankelijk van het aantal dagen in week dat je tijd hebt met trainingen.
De mensen van Stryd lieten ons al een voorproefje zien van wat verwacht mag worden. Het heeft wel wat weg van de slimme synchronisatie van hardloopschema’s in TrainingPeaks voor Stryd met Apple watch.

Train met plezier, train verstandig en gezond!

Lees verder...